koffert(Bilde lånt av IneKristine).

1.  Start med å lage en huskeliste over hva du skal ha med deg. Gjerne i god tid før reisen. Huk av på hvert punkt ettersom du pakker ned en og en ting i kofferten. Da unngår du å glemme de helt essensielle tingene.

2.  Legg fram det du vil ha med deg av klær og sko. Da får du mye mer oversikt. Tenkt deg om en gang til, og legg tilbake minst halvparten i skapet. Du trenger alltid mindre enn du tror.

3.  Pakk klær som kan mikses, da kan du pakke færre klesplagg. Du trenger ikke pakke en ny kjole for hver dag, tenk heller på hvordan du kan gjøre små endringer på antrekket og bruke samme basisplagg flere ganger. Planlegg gjerne alle antrekkene allerede før du reiser på tur.

4.  Det er store sjanser for at du kommer til å gå en hel masse når du er ute på reise, derfor er det alltid lurt å pakke gode spasersko. Vil du pakke minst mulig, finn et par sko som både er fine og gode å gå i.

5.  Samle dine toalettsaker i en egen veske, ikke la de flyte rundt i kofferten. På den måten har du alt du trenger samlet på ett sted, og slipper å springe mellom badet og kofferten. Velg miniatyr størrelser av shampoo og balsam. Dropp gjerne den gigantiske hårføneren. Det meste kan kjøpes der du skal.

6. Sjekk aldri inn de mest dyrebare tingene dine, så langt det lar seg gjøre. Du har mer kontroll på det i håndbagasjen. En bekymring mindre hvis du skulle være uheldig å miste kofferten din på flyturen.

7. Husk å veie kofferten din før du reiser, slik at du unngår overvekt. Utrolig kjedelig å måtte plukke ut ting når du kommer på flyplassen. (som blir kastet). Det er alltid best å være på den sikre siden!

Veit det er mange elendige pakkere der ute (inkludert meg selv), så håper noen av disse tipsene kommer til nytte. Selv reiser jeg på ferie om litt over en uke, og klarer nesten ikke vente med å få pakket den kofferten.