Idag tenkte jeg å prøve noe nytt til middag, og fant denne oppskriften på bloggen til Julianne Lyngstad. Retten er både lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri og gir ca 2-3 porsjoner. Jeg har aldri vært noe suppemenneske, men denne falt virkelig i smak. Må bare dele oppskriften videre!

suppe1suppe2

Du trenger: 2 ss rapsolje, 400 g gulrøtter (skåret i biter), 2 ss fersk ingefær (finhakket), 5 dl vann, 1-2 ss fond (jeg har brukt touch of taste kyllingfond), 2 dl kokosmelk, 1 ss spisskummen, 1 ss limesaft, salt, pepper, frisk koriander, 200-300 g kylling. Jeg har doblet oppskriften for litt rester!

suppe3Slik gjør du: Mål opp, skrell og kutt gulrøttene i mindre, like store biter og finhakk ingefær. Varm olje i en middels stor kjele på medium varme og tilsett grønnsakene. La grønnsakene steke et par minutter før du tilsetter spisskummen. Vend grønnsakene godt i oljen og krydderet. Hell deretter over vann ferdig utblandet med fond. Sett lokket på kjelen og kok suppen til gulrøttene er møre. Mens gulrøttene koker, tar du fram en stekepanne og steker kyllingen. Sett til side. Når gulrøttene er ferdigkokt, bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Sett kasserollen tilbake på platen og tilsett kokosmelk. Smak til med salt, pepper og limesaft. Fordel kjøttet i to dyptallerkner og hell over et par øser suppe. Topp med frisk koriander og server! Sunt, enkelt og veldig veldig godt! ♥ ♥ ♥

Håper det smaker!