laks1

Du trenger (2 porsjoner): 4 stk laksefileter uten skinn og bein, 200 g philadelphia, 3 dl kremfløte, 1 pk bacon (ca 140 g), 2 blomkålhoder, 75 g smør, salt, pepper, 1 sitron, muskat og persille.

laks2

Stek bacon i pannen og sett det til side. Bland sammen philadelphia og fløte i en annen kjele og kok opp. Når fløte og ost har blandet seg, blander du inn bacon. Gjerne litt av stekefettet også. Smak til med salt og pepper. Legg laksen i en form og hell blandingen over. 200 grader i 15 minutter.

laks3

Slik gjør du blomkålmos: Når laksen står i ovnen, kan du kutte blomkålen i biter. Ha ca 75 g smør i bunnen av kjelen og legg blomkålen over. Det skal putre til det er blitt mykt. (15 minutter) Bruk deretter stavmikser til å lage skikkelig mos. Smak til med salt, pepper og muskat. Vooooilaaa!

laks4

Pynt med sitron og persille. Håper det smaker ♥