Inneholder sponsede produkter

sjoko4

Tenkte å dele et litt sunnere alternativ til helgekosen nå som det er fredag. Jeg har nemlig laget «smil» sjokolade med ingredienser og oppskrift fra Økosjokolade.no. Resultatet ble utrolig godt!

Dette trenger du til sjokolade: 50 g kakaomasse, 25 g kakaosmør, 10 g yaconsirup, 15 g agavesirup, 1/2 ts vaniljepulver. Dette trenger du til karamellfyll: 3 ss agavesirup, 1 ss cashewnøttsmør, 1/4 ts vaniljepulver, evt litt havsalt/maldonsalt. + hjerte silikonform.

sjoko2sjoko1sjoko3

Start med sette den tomme formen i fryseren. Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Bland inn agavesirup, yaconsirup og vaniljepulver og visp godt sammen. La blandingen stå fremme til den så vidt begynner å tykne. Ta formen ut av frysren, fyll den halvfull og bruk en liten pensel, skje eller lignende for å dra sjokoladen opp rundt kanten på formen. Sett i fryseren til den stivner. Gjenta eventuelt prosessen med pensel. for å være sikker på at du har et skall som vil holde på fyllet. Bland så sammen agavesirup, cashewnøttsmør, vaniljepulver og eventuelt litt havsalt i en liten bolle. Bruk en skje og fyll hvert hjerte 3/4 fullt med karamell. Hell over resten av sjokoladen så den når kanten av formen. Sett i fryseren til den har stivnet. Oppbevares deretter i kjøleskap.

Håper det smaker ♥