oreo4

Dette trenger du til oreokake: 4 pakker oreokjeks, 100 g smeltet smør, 1 boks philadelphia naturell, 2,5 dl melis, 2-3 ss sukker, 1 pose sjokolademousse, 3 dl melk og 3,5 dl pisket fløte.

oreo2

Slik gjør du:

1 pakke av kjeksen legges for seg selv i en skål og brettes opp i småbiter. Ta resten av kjeksen inn i 2 poser og knus det med ei kjevle. Smelt smøret og bland det med kjeks-smulene fra posen. Trykk massen ned i bunnen i en 24 cm rund form. (Eller som jeg har gjort her.. i fine dessertskåler)

Miks kremost + melis sammen med mixmaster til det blir en luftig og kremete masse. I en ny bolle pisker du krem fra fløten og sukkeret. Bruk halvparten av den piskede kremen til å røre forsiktig inn i den andre massen. Smør massen over over kakebunnen og legg noen av kjeksbitene fra skålen over. Kaken settes nå i kjøleskapet i 30 min for at massen skal stivne litt før neste lag.

Lag sjokolademousse etter beskrivelsen. Rør inn noen kjeksbiter, smør massen utover kaken og sett kaken i kjøleskapet i 60 minutter. Til moussen har stivnet! Legg et lag med krem på toppen til slutt og pynt med resten av kjeks-smulene du har igjen. Kaken er aller best etter 1 døgn i kjøleskapet.

oreo3oreo1

Håper det smaker ♥