landscape-1450470504-best-perfume

Parfyme deles inn i fem hovedgrupper 

Den mest eksklusive hovedgruppen er «Parfum». Den er veldig konsentrert og dufter lengst. Den inneholder flest duftoljer og dufter intenst. «Eu De Parfum» er noe mer uttynnet enn Parfum, og er dermed også rimeligere å kjøpe enn førstnevnte. Den har fremdeles en høy andel duftoljer. «Eau De Toilette» er mindre konsentrert og mer flyktig, og inneholder mindre duftoljer. «Eau De Fraiche» er den mest uttynnede gruppen og kan påføres flere ganger daglig.

Parfymens dufter beskrives som noter

Når du tar på deg en parfyme, vil du kjenne dufter av toppnoter, hjertenoter og bunnoter. Toppnotene kjennes umiddelbart etter påføring. Det er lette, flyktige dufter som også forsvinner forholdsvis raskt. Ca 10-15 min. Hjertenotene kommer fram når toppnotene har lagt seg. De er gjerne milde og avrundede. Varer ca en times tid. Bunnotene er parfymens virkelige duft – den som kommer fram når parfymen får «satt seg» på huden din. Den kan vare så lenge som et døgn, litt etter hvordan parfymen er komponert.

versace_bright_crystal_0ml

En av mine favoritt-parfymer heter «Bright Crystal» og er fra Versace. Denne har deilige toppnoter av granateple og yuzu. Hjertenoter av magnolia, pion og lotusblomst. Bunnote av musk, acjaou, mahogny og amber. Skikkelig, skikkelig god! I tillegg er jo designet bare så lekkert!

Jeg kjøper parfymene mine hos NordicFeel.no – som er nordens største skjønnhetsbutikk på nett. Her får du alt fra parfyme, hårpleie, hudpleie og makeup til en rimelig pris. NordicFeel har i tillegg alltid gratis frakt og rask levering på sine produkter – noe som er veldig viktig!

parfymee

Finn din duftpersonlighet

Parfymer lukter ulikt fra person til person. Det er duftstoffene som reagerer med den kjemiske sammensetningen i huden vår. En parfyme som lukter fantastisk på din venninne, kan altså bli helt feil til deg. En god idé er derfor å bruke tid på å finne en duft som passer deg, din livsstil og din personlighet. Finn ut hvilke duftnoter du liker, og tenk over om du vil ha en lett og frisk duft som holder seg noen timer før den forsvinner, eller en rikere parfyme som holder fra morgen til kveld.

Slik påfører du parfyme

Duftmolekylene reagerer på varme, derfor er det lurt å påføre parfyme på pulsområder. Det vil si på hals, håndledd, på baksiden av knærne, i nakken og bak ørene. For spesielle anledninger kan du også spraye litt i håret, men dette er ikke noe som anbefales på daglig basis da det vil være med på å tørke ut håret. Har du sensitiv hud som reagerer på parfyme? Spray litt på klærne dine.

new-launch3

Hvilken parfyme bruker du?