Jeg spiser mye egg i mitt lavkarbo kosthold, og eggeskallet har helt til nå gått direkte i søpla. Vi nordmenn har som en vane å kaste enorme mengder mat i løpet av et år, inkludert eggeskall. Men det går nemlig an å bruke dette skallet til noe smart, som også er godt for helsen din.

Skallet til et hønseegg inneholder rundt 90 prosent rent kalsium. Kalsium er et verdifullt mineral som er viktig for skjellet, muskler og nervenes funksjon. Det kan være vanskelig å få i seg det daglige inntaket av kalsium, men ved å lage kalsium pulver av eggeskallet, blir det hele litt enklere.

1. Det første du må gjøre er selvfølgelig å samle eggeskall gjennom feks en uke eller to. Kommer an på hvor mye egg du spiser. Det er iallfall greit å ha ca 12 egg. Når du er fornøyd med samlingen, skyller du dem nøye. Det er bare litt viktig at du passer på at membranen på skallet blir igjen.

2. Deretter legger du eggeskallet i en kasserolle med kokende vann og se til at de holder seg under overflaten. Kokes i 10 minutter. Dette er for å bli kvitt eventuelle bakterier.

3. Ta opp eggeskallet og kvitt deg med det overflødige vannet. Legg eggeskallet på et stekebrett og sett det inn i ovnen. Nå skal det stekes på 200 grader i 15 minutter.

4. Når eggeskallet har blitt skikkelig sprøtt, ta det ut og la det avkjøle seg. Deretter kan du kjøre eggeskallet i en mixer, så ser du at det hele blir til pulver.

Du har nå helt naturlig kalsium som du kan tilsette dine måltider, strø over supper, desserter, sauser eller ha i drikker – noe som forhåpentligvis kan hjelpe deg med å holde kroppen og skjelett på topp. En halv teskje inneholder faktisk 400 mg kalsium! Håper oppskriften faller i smak.